trešdiena, 2019. gada 27. februāris

Ekoskolu Ziemas forums 2019.Valmierā


No 22. līdz 24. februārim Valmieras sākumskolā pulcējās vairāk nekā 200 dalībnieku no Ekoskolām visā Latvijā. Vides izglītības fonds organizētais Ziemas forums jau ir kļuvis par tradīciju, taču šogad pasākuma programma papildināta ar īpašām aktivitātēm, kas veltītas starptautiskās Ekoskolu programmas 25 gadu jubilejai.
Ekoskolu Ziemas forumā Laurenču sākumskolu pārstāvēja 5.klases skolnieces Laura Nuķe,  Annija Auziņa un dabaszinību skolotāja Dace Purviņa. Foruma trīs dienu programmā norisisnājās izglītojošas un interaktīvas vides nodarbības, pieredzes apmaiņas sesijas, atraktīvi komandu uzdevumi un saliedēšanās aktivitātes, kam ir būtiska loma skolu sadarbības veicināšanā.  
Semināra izglītojošā daļā bija dažādi praktiski, ikdienai pietuvināti temati, kas palīdzēja dalībniekiem izprast nozīmīgus vides jautājumus un savas iespējas vides resursus izmantot ilgtspējīgi. Piemēram, par dabiskajām pļavām un uzturā lietojamiem pļavas augiem rosinās dalībniekus izzināt bioloģiskās daudzveidības vērtību gan katram individuāli, gan Baltijas reģiona un pasaules mērogā. Meistardarbnīcās savukārt eksperti dalījās ar vērtīgiem padomiem, piemēram, videi draudzīgu ēdienu gatavošanā, vides komunikācijā un līderībā, kā arī citās tēmās.
Esam atveduši uz skolu nozīmīgu iespaidu bagāžu, kas mums noderēs realizējot Ekoskolu programmu skolā.
Sagatavoja dabaszinību skolotāja Dace Purviņa

Valmieras sākumskola

Annija Auziņa, Dace Purviņa un Laura Nuķe No Laurenču sākumskolas

Laura Nuķe un Annija Auziņa

Edmunds atklāj Ekoskolu Ziemas forumu

Daniels atklāj Ekoskolu Ziemas forumu

Komandu darbs


Rīta rosme



Videi draudzīgas uzkodas



Veiksmīga atgriezšanās no Nakts trasītes

Improvizāciju teātris

Foruma akcija Mainām sevi nevis klimatu





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru